6. EL MEU JOC ALTERNATIU. COLPBOL

EL COLPBOL.

L'Unitat Didàctic que ens hem proposat treballar és la del colpbol, un dels esports alternatius més coneguts i que més s'ha desenvolupat des de la seua creació fa més de 20 anys.


Els components del meu grup no l'havien practicat mai, únicamanet havien visualitzat la seua pràctica a la realització de les pràctiques escolars corresponents al nostre grau i a la nostra menció. Doncs el meu cas, va ser diferent. El mestre d'Educació Física que vaig tindre a l'etapa de Secundària ens el va presentar des de que vam promocionar des de l'etapa de Primària i, la veritat, que a la meua classe va tindre gran èxit, encara que el vam tindre que adaptar degut a la poca participació de les xiques, ja que solament eren 6 o 7 en comaparació als 20 xics que hi erem, a més de les escasses dimensions de les que gaudiem al "Monte", nom pel que es coneixia el nostre pati, ja que el teniem situat a la falda de la muntanya, al sostre de l'edifici.

Tant als xics com a les xiques ens va agradar l'adaptació i tots vam aconseguir bona nota a aquesta unitat didàctica. A més, per tal de motivar a aquells alumnes que lis resultava més indiferent aquesta esport, a partir de 3er d'ESO, el mestre ens va proposar donar punts extra per sessió, és a dir, si jugaves de porter tota la sessió i et marcaven menys de "X" gols, et sumava unes dècimes a la nota; per cada gol que marcaves et donava mig punt i per assistència 0,25, fet que va provocar que els mateixos companys ens passarem més la pilota i ajudarem als menys tècnics a que aconseguiren punts extra. I mira que erem egosistes i envejosos a la nostra classe...

Des de la meva experiència a les pràctiques, vaig tindre la sort de presènciar i arbitrar el torneig escolar de colpbol del centre on vaig realitzar les pràctiques l'any passat, l'Escolaica (Cullera). Els alumnes van gaudir d'un matí diferent i van tindre l'oportunitat d'enfrontar-se a tots els xiquets i xiquetes del mateix cicle.

Al nostre cas, vam decidir elegir el colpbol bàsicament perque era l'únic esport alternatiu que sense la necessitat de buscar cap tipus d'informació, més o menys el coneixiem i teniem una idea de com aplicar-lo a un dels últims cursos de Primària, que és l'objectiu principal de la seua realització.










Comentarios

  1. La NOTA de esta entrada es un 10. Por un lado, cuenta su experiencia con el deporte escogido, el “colpbol”, dando detalles de cómo lo ha trabajado personalmente durante su etapa educativa. Por otra parte, la infografía que ofrece está bastante clara. Además, no se deja prácticamente ningún aspecto por comentar y lo hace de forma concisa. Esto facilita mucho su lectura y hace que se entienda a la perfección. Por último, me gusta que haya añadido un apartado sobre los valores educativos de este deporte alternativo, dejando atrás la competitividad que suele predominar en el deporte.

    ResponderEliminar
  2. Quina entrada més interessant Jaume! Em resulta estrany que els teus companys no hagen jugat mail al colpbol, ja que jo, igual que tu, jugava a l'escola des del tercer cicle de Primària si no m'equivoque.

    El fet que contes la teua experiència com a alumne i ens contes la tàctica que hi tenia el teu mestre d'Educació Física ens ajuda a la resta a tindre idees i a promocionar esports que en un primer moment poden crear rebuig per part d'alguns i algunes alumnes.

    Per últim, pense que has creat una infografia senzilla, simple i perfectament organitzada on, a més d'explicar el desenvolupament de l'esport, ens has aportat tots els valors que fomenta.

    Has fet un gran treball. Et mereixes un 10! Enhorabona i segueix així!

    ResponderEliminar
  3. Me fascina la forma de redactar que tiene este chico. Es simple, pero engancha. Al igual que le ha ocurrido a él, en mi clase también varias personas no conocían este deporte, lo que me provocó extrañez, ya que consideraba que era un deporte muy famoso en la educación.
    Con esto pretendo transmitir que es un deporte que como bien ha argumentado Jaume, debe ser esencial que lo practiquen en la educación primaria, ya que aporta una serie de valores que son fundamentales para el desarrollo de los niños y las niñas.
    Además, con una infografía sencilla ha resumido y explicado a las mil maravillas como poner en práctica este deporte. Quizás realizarla de una manera mas visual puede provocar que los alumnos y alumnas tengan un mayor interés por leerla. No obstante, mi nota de la entrada es de 9.5

    ResponderEliminar

Publicar un comentario